Nesto drugo

Diplome

 

livadski-med-ratko-i-milos


Novosadski sajam 2009, 2010, 2013. god.

Diploma sa velikom zlatnom medaljom.

 

Bagremov med


 

Diplome

 

livadski-med-ratko-i-milos


Novosadski sajam 2009, 2011, 2013. god.

Diploma sa velikom zlatnom medaljom.

 

Livadski med


 

Diplome

 

livadski-med-ratko-i-milos


Novosadski sajam 2009, 2010. god.

Diploma sa velikom zlatnom medaljom.

 

Lipov med


 

Diplome

 

livadski-med-ratko-i-milos


Novosadski sajam 2011., 2013. god.

Diploma sa velikom zlatnom medaljom.

 

Šumski med


 

Brojač poseta

Imamo 1 gosta na mreži.

 

Ukupno poseta: 858234

 

Unikatne posete: 60710

Proteklih 24 časa: 33

Proteklih sedam dana: 192

Proteklih mesec dana: 879

 

Vaša IP adresa je: 34.239.170.244

Koristite manje poznatiji pretrazivač.


Proizvodi

Med, hrana i lek

Med je jedan od retkih proizvoda koji se nalazi na granici između hrane i leka. Zahvaljujući njemu, sigurno ćete biti zdravi cele godine. Jača bela krvna zrnca i podstiče borbu protiv infekcija. Najbolji je prijatelj želuca, smanjuje lučenje želudačne kiseline i pozitivno deluje protiv čira. U ishrani mladih obezbeđuje pravilan i nesmetan razvoj. Sve u svemu, tegla dobrog meda je nešto što zaslužuje mesto na vašoj trpezi.

Bagremov med

Bagremov med-MilosBagremov med-Ratko

 

                       Uvećaj sliku                                                                    Uvećaj sliku

 

Bagremov med je prizvod pčela sakupljen isključivo od nektara bagremovog cveta. Vrlo je cenjen u Evropi zbog njegovog blagog ukusa i zlatno-zelene boje. Veoma sporo kristališe pa je odličan za svakodnevnu upotrebu, kao i za upotrebu sa namirnicama koje ga zahtevaju u tečnom stanju. Ima veoma laganu notu, pa je idealan za decu i odrasle.


Livadski med

Livadski med-MilosLivadski med-Ratko

 

                      Uvećaj sliku                                                             Uvećaj sliku

 

Livadski med je med bogatog i prijatnog ukusa. Dobija se od raznih cvetova livadskog i grmovitog bilja. Povoljno utiče na starije osobe kao i na sve one kojima je potrebna dodatna energija i svežina. Raznovrsnost planinskih biljnih vrsta čini ovaj med prepoznatljivim.


Lipov med

Lipov med-Milojkovic MilosLipov med-Milojkovic Ratko

 

                         Uvećaj sliku                                                                     Uvećaj sliku

 

Lipov med je svetlije boje, prijatnog mirisa i vrlo oštrog ukusa. Odličan je kod prehlada, upale disajnih puteva i bubrežnih oboljenja. Pospešuje metabolizam i potpomaže izbacivanje štetnih materija iz organizma. Dobar je za iskašljavanje.


Šumski med - Medljikovac

Sumski med-Milojkovic MilosSumski med-Milojkovic Ratko

 

                       Uvećaj sliku                                                                        Uvećaj sliku

 

Medljika je slatka medena rosa koja se javlja na lišću pojedinih zimzelenih i listopadnih drveća (bor, jela, hrast, cer, itd.). Pčele sakupljaju sokove koje stvaraju lisne vaši, donose ih u košnicu, tamo prerađuju i od njih stvaraju medljiku. Med od medljike sadrži znatno više mineralnih materija u odnosu na ostale vrste. Za ljudsku ishranu je odličan pa je stoga veoma cenjen kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.


Preparat za prostatu

Preparat za prostatu-Pcelarstvo Milojkovic

 

                                                                          Uvećaj sliku

 

Preparat za prostatu je sto posto prirodan proizvod. Sadrži matični mleč, propolis, polen, med i lekovito bilje. Brojni eksperimenti i primeri u lečenju pčelinjim proizvodima i lekovitim biljem dali su povoljne rezultate kod lečenja prostate: ublažava upalu prostate, smanjuje otok prostate, reguliše normalno mokrenje i upalu mokraćnih puteva kod muških i ženskih osoba. Prema naučnom ispitivanju, proizvod treba uzimati tri puta dnevno po jednu kašiku uz krišku pomorandže. Uzima se drvenom ili plastičnom kašikom pre jela...

Perga - eliksir života

Perga, eliksir zivota - Pcelarstvo Milojkovic

 

                                                                          Uvećaj sliku

 

Perga je proizvod koji pčele prave preradom cvetnog praha i meda, vršeći pritom proces fermentacije. U toku prerade, dodaju i sekrete svojih žlezda što ovom proizvodu omogućava da zadrži svoja prirodna svojstva i do 17. godina, za razliku od polena, čiji je rok upotrebe godinu dana. Tako preradjen polen smeštaju u ćelije saća do 2/3, a ostatak zalivaju medom. Pčele pergu koriste kao visoko hranljivu materiju za odgoj mladih generacija pčela.

 

Matični mleč, Srbija

Mticni mlec - Pcelarstvo Milojkovic

 

                                                                      Uvećaj sliku

 

Prve količine matičnog mleča u Srbiji proizvedene su u Kamenovu sredinom prošlog veka zahvaljujući vrsnom poznavaocu pčelarstva, ruskom pčelaru Petru Guldinskom. Danas proizvodnja matičnog mleča predstavlja jednu od glavnih delatnosti pčelarskog gazdinstva Milojković.

Šta je matični mleč? To je proizvod pčelinjih žlezda kojima pčele hrane maticu. Mlečne je boje i gust kao krem. Sadrži proteine, masti, nukleinsku kiselinu, biotin, folnu kiselinu, pantotensku kiselinu kao i sve vitamine tzv. "B" kompleksa. Matični mleč je jedan od najpoznatijih prirodnih imunostimulatora. Snažno deluje na jačanje imuniteta i sprečava nastanak raznih bolesti. Ukoliko je bolest prisutna potpomaže i ubrzava izlečenje. Jedini je prirodni proizvod koji ima sposobnost regeneracije oštećenih i bolesnih ćelija. Brojni primeri u lečenju matičnim mlečom dali su povoljne rezultate kod sledećih bolesti: prostate, arterioskleroze, srčanih oboljenja, živčanih oboljenja, bronhijalne astme, unutrašnjih čireva, jetrenih oboljenja, dijabetisa, reume, poboljšava imunitet, smanjuje umor, poboljšava apetit, poboljšava pamćenje, reguliše krvni pritisak, poboljšava rad genitalnih organa, usporava proces starenja...


Mešavina matičnog mleča i meda

Mesavina maticnog mleca i meda-Pcelarstvo Milojkovic

 

                                                                      Uvećaj sliku

 

Matični mleč sa medom ili kraljevski melem, kako ga mnogi zovu, jedan je od retkih prirodnih biostimulatora i ćelijskih regeneratora koji izuzetno povoljno deluje na ljudski organizam. Spravlja se sa kristalisanim bagremovim medom i idealna je kombinacija za najmlađe, a zbog odustva raznih vrsta polena preporučuje se i osobama alergičnim na polen. Pozitivno deluje na povećanje imuniteta kako kod dece tako i kod odraslih osoba, zatim kod kardiovaskularnih oboljenja, nervnog sistema, asmatičara. Smanjuje umor, poboljšava koncentraciju, poboljšava apetit, regeneriše ćelije pankreasa i dr. Deci od dve godine pa naviše preporučuje se mešavina 5 gr mleča i 500 gr meda, a kod odraslih 10 gr mleča i 500 gr meda. Deca uzimaju po pola kafene kašičice koja mora biti drvena ili plastična, a odrasli po 1 kafenu kačičicu pola sata pre doručka.


Mešavina matičnog mleča, meda, polena i propolisa

Mesavina maticnom mleca,meda, polena i propolisa-Pcelarstvo Milojkovic

 

                                                                              Uvećaj sliku

 

Mešavina mleča, meda, polena i propolisa predstavlja najmoćniju prirodnu supstancu poznatu čovečanstvu. Kao što smo ranije rekli, matični mleč je najbolji prirodni biostimulator i regenerator, polen povoljno deluje kod prostate, oštećenja jetre i cirkulacije, propolis kod virusnih i gljivičnih infekcija, zatim deluje i kao imunostimulans i antioksidant. Mešavina se preporučuje kod pada imuniteta, stresa, kardiovaskularnih bolesti, nervnog sistema, jetrenih oboljenja, prostate, astme, usporava starenje, regeneriše oštećene ćelije, otklanja fizički i psihički umor, jača seksualnu moć, ubrzava stvaranje crvenih krvnih zrnaca itd. Deci od dve godine pa naviše preporučuje se mešavina 5 gr mleča, 455 gr meda, 30 gr polena i 10 gr. propolisa, a kod odraslih mešavina sa 10 gr mleča, 450 gr meda, 30 gr polena i 10 gr propolisa. Uzima se pola sata pre doručka jedna kafena kašičica koja mora biti drvena ili plastična. Deca uzimaju pola kafene kašičice u kombinaciji gde ima 5 gr mleča.

Melem krema

Melem krema-Pcelarstvo MilojkovicMelem krema-Pcelarstvo Milojkovic

 

                           Uvećaj sliku                                                                        Uvećaj sliku

 

Melem krema je nastala kao plod dugogodišnjeg ispitivanja kombinacije pčelinjih proizvoda i lekovitog bilja. Veliki spektar delovanja na razna kožna oboljenja čini kremu univerzalnom i jednom od najefikasnijih u lečenju kožnih bolesti...

Propolis kapi - prirodni antibiotik

Propolis kapi-Pcelarstvo MilojkovicPropolis kapi-Pcelarstvo Milojkovic

 

                       Uvećaj sliku                                   Uvećaj sliku

 

Propolis je pčelinji proizvod koji pčele sakupljaju na različitim biljkama i drveću, posebno na pupoljcima ili ga proizvode kao sporedni proizvod u preradi polena, dodajući mu fermente svojih mandibularnih žlezda. Boja mu je od zeleno-žute do tamno smeđe, što zavisi od vrste biljaka koje se nalaze u radijusu letenja pčela iz pčelinjaka. Pozitivno deluje kod: hemoroida, asmatičnog bronhitisa, upale grla, unutrašnjih čireva, neuralgija, žuljeva, gljivičnih oboljenja, rana koje teško zarastaju, posekotina, opekotina, upale desni, uboda insekata i dr. Koristi se triputa dnevno po petnaest kapi na kocku šećera...

 

 

www.pcelar-milojkovic.com