Nesto drugo

Brojač poseta

Imamo 3 gosta na mreži.

 

Ukupno poseta: 679405

 

Unikatne posete: 56212

Proteklih 24 časa: 26

Proteklih sedam dana: 171

Proteklih mesec dana: 703

 

Vaša IP adresa je: 3.233.221.90

Koristite manje poznatiji pretrazivač.


Perga - eliksir života

Melem krema - Pčelinjak MilojkovićPerga, eliksir zivota - Pcelarstvo Milojkovic

 

                                   Uvećaj sliku                                                            Uvećaj sliku

 

Perga je proizvod koji pčele prave preradom cvetnog praha i meda, vršeći pritom proces fermentacije. U toku prerade, dodaju i sekrete svojih žlezda što ovom proizvodu omogućava da zadrži svoja prorodna svojstva i do 17. godina, za razliku od polena, čiji je rok upotrebe godinu dana. Tako preradjen polen smeštaju u ćelije saća do 2/3, a ostatak zalivaju medom. Pčele pergu koriste kao visoko hranljivu materiju za odgoj mladih generacija pčela.

 

SASTAV: Perga je bogata raznim vrstama belančevina, ugljenim hidratima i aminokiselinama, masnim kiselinama, vitaminima B grupe, posebno vitaminom P (rutin), zatim vitaminima K, E, D, C, provitaminom A (karotin), raznim mineralima i oligoelementima (posebno kalijumom i gvoždjem), raznim enzimima i eteričnim uljima. Sadrži preko 100 vrsta različitih gljivica, preko 80 vrsta kvasaca i preko 40 vrsta korisnih bakterija.

 

DELOVANJE: S obzirom na veoma složen sastav perga izuzetno povoljno deluje na zdravlje čoveka. Upotrebom perge dolazi do brzog porasta hemoglobina u krvi, jača zidove krvnih sudova, reguliše visok krvni pritisak, uspostavlja balans izmedju dobrog i lošeg holesterola. Pozitivno deluje na arteriosklerozu, jača imunološki sistem, smanjuje umor. Koristi se za lečenje jetre, prostate, muške sterilnosti i impotencije. Dobre rezultate daje kod raznih vrsta prehlada, virusa i gripa, zatim kod smetnji u radu srca, gastritisa i radu žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Obavlja oštećenu crevnu floru i pozitivno utiče na pravilno odvijanje svih metaboličkih procesa u organizmu.

 

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE:

Preporučena doza za odrasle je 2gr (1/2 kašičice) perge dnevno, a za decu 0,5gr (1/8 kašičice). Najbolje je da se ova količina podeli u dve doze. Perga se uzima pola sata pre jela.

Preventivna doza perge, mleča, propolisa i meda je jedna kafena kašičica, pola sata pre doručka. Kod terapijskog lečenja uzimati jednu kafenu kašičicu ujutro i uveče, pola sata pre obroka. Pre upotrebe, sadržaj najpre promešati.

 

KONTRAINDIKACIJE: Nisu zabeležene osim kod osoba alergičnih na polen i ostale pčelinje proizvode.

Upotrebljivo do datuma označenog na ambalaži.

Čuvati na temperaturi od 5 do 20 C, na tamnom mestu ili frižideru.