Nesto drugo

Brojač poseta

Imamo 1 gosta na mreži.

 

Ukupno poseta: 679427

 

Unikatne posete: 56215

Proteklih 24 časa: 26

Proteklih sedam dana: 173

Proteklih mesec dana: 705

 

Vaša IP adresa je: 3.233.221.90

Koristite manje poznatiji pretrazivač.


Propolis kapi - prirodni antibiotik

Propolis kapi - Pčelinjak MilojkovićPropolis kapi(etiketa) - Pčelinjak Milojković

       Uvećaj sliku                                     Uvećaj sliku

 

Propolis je pčelinji proizvod koji pčele sakupljaju na različitim biljkama i drveću. Posebno na pupoljcima ili ga prizvode kao sporedni proizvod u preradi polena, dodajući mu ferment svojih mandibularnih žlezda. Boja mu je od zeleno-žute do tamno smedje, što zavisi od vrste biljaka koje se nalaze u radijusu letenja pčela iz pčelinjaka.

Pčele ga koriste kao sredstvo za dogradnju ili balsamovanje, a zbog svojih baktericidnih i bakteriostatitičkih osobina obavlja i higijensko-sanitarnu funkciju u košnici.Pored toga,poseduje jednu veoma važnu i značajnu osobinu,bakterije se ne mogu adaptirati prema njemu.

 

Propolis sadrži šezdeset različitih supstanci od kojih su najkarakterističnije grupe flavonskih derivata, cimetova i kofeinska kiselina, zatim kiselina benzoe koja deluje bakteriostatično i baktericidno, aldehidi, ferulova kiselina koja deluje na gram-pozitivne i gram-negativne mikroorganizme... itd.

Hemijskom analizom dokazano je da propolis sadrži pedesetpet posto biljnih smola, trideset posto voska, deset posto etarskih ulja i pet posto polena.

 

Propolis kapi deluju bakteriostatično,baktericidno, fungicidno, antivirusno, antitoksično, protivkancerogeno, biostimulativno itd. Brojni eksperimenti i primeri u lečenju sa propolisom dali su povoljne rezultate kod sledećih bolesti:

 

- hemoroida

- asmatičnog bronhitisa

- upale grla

- unutrašnjih čireva

- neuralgija

- žuljeva

- gljivičnih oboljenja

- rana koje teško zarastaju

- posekotina

- opekotina

- zubobolja

- upala desni

 

N A Č I N     U P O T R E B E

 

Tri puta dnevno po 15-20 kapi na kocku šećera, pre jela.